Betting på fotboll

shutterstock_122127802

Man kan göra mer än att bara titta och spela fotboll. Varför inte öka spänningen genom att spela på fotboll? Om du aldrig gjort det tidigare, följer nedan en snabb genomgång om vad du ska tänka på.

Hitta bra tips

En av grunderna i betting är att man får bra odds. Och för att hitta de bra oddsen måste man veta lite om spelarna och laget som möter varandra. Gillar man fotboll men känner inte för att fördjupa sig i ämnet kan man istället söka tips på andra platser. Det finns många svenska sidor som kan ge dig information om vilka sajter som erbjuder fördelaktiga odds.

Väljer du hellre att leta efter oddsen själv måste du vara beredd på att studera sporten nära, annars kommer du inte veta när du stöter på ett odds som ger dig en fördel.

Olika men ändå samma

En snabb sak som vi också måste gå igenom är att det finns huvudsakligen två sätt att visa odds: det vanliga sättet som är i decimalform och sedan det engelska sättet som är i bråktal.

Decimalform är lätta att förstå. Ligger oddset på 1.50 kommer jag att vinna 150 kronor om jag satsar 100 kronor.

I bråktal ser det genast besvärligare ut, men det är det inte. Om oddsen i bråktal är 3/1 betyder det att du får tre kronor i vinst för varje satsad krona (plus din egen insats tillbaka).

Pröva livebetting

Istället för att lägga dina odds och sedan luta dig tillbaka i soffan för att se matchen, kan du testa livebetting. Du har möjlighet att satsa pengar under nästan hela matchen och oddsen förändras under spelets gång.

Du kan värdera vad som händer på planen och satsa dina pengar utefter vad som sker i realtid. Du kan satsa på saker som vem som gör nästa mål, vilket lag som kommer att leda i halvtid och hur många mål som görs överhuvudtaget.

shutterstock_248181331