Bli en fotbollssupporter

10331544-fans-burn-flares-during-the-football-game

Det finns många olika sorters supportrar. Vissa älskar sitt lag i ur och skur, medan andra vänder kappan efter vinden så fort det går dåligt ett tag.

Att vara en fotbollssupporter kan vara underbart, men ibland även trist. För vissa känns eventuella motgångar rentav smärtsamma. Men det bästa med att vara en fotbollssupporter, oavsett hur säsongen går, är att få uppleva en oslagbar gemenskap tillsammans med andra supporters. Dessutom får du förhoppningsvis också uppleva den härliga känslan när ditt favoritlag vinner, åtminstone ibland.

Inget fotbollslag vinner varenda match, även om vissa ger ett närmst ofelbart intryck ibland. Att finnas där och stötta laget även vid motgångar är en del av livet som fotbollssupporter. Sedan känns framgångarna så mycket bättre, och du kan verkligen ta del av glädjen vid en vinst när du också funnits med vid förlusterna.

Att vara en tvättäkta fotbollssupporter innebär att du lägger tid och pengar på ditt lag. Du följer ofta med när laget ska spela match i andra städer och ibland även andra länder. Dessutom köper du som äkta fotbollssupporter prylar som ett bidrag till ditt lag. Supporterprylar spelar en viktig roll, både som bidrag till klubbkassan och som sätt att visa andra människor vem du hejar på. Genom att köpa fotbollströjor och andra saker kan du stolt visa vilket lag som helt klart är bäst.

Fotbollssupporter – en livsstil?

Som sagt finns det många olika sorters supporters. En del går helhjärtat in i rollen som fotbollssupporter medan andra är mer vardagliga supporters. Vilken form av engagemang som passar dig beror på hur mycket tid du vill ägna åt sporten. Om du brinner för fotboll och ditt favoritlag kanske du vill bli en riktig fotbollssupporter vars lediga tid helhjärtat vigs åt sporten. Eller så kanske du känner att det är lagom att kolla på EM och VM och köpa någon supporterpryl då och då.