De tre största fotbollsprofilerna i dag

Varje år röstas både internationellt och nationellt de största fotbollsspelarna fram, som vinner fina utmärkelser. I Sverige delas guldbollen ut och den har vunnits många gånger av Zlatan. Även om han är Sverige främste spelare, så rankar Fifa honom till en fjärde plats bland världens bästa spelare.

Leo Messi

En stor fotbollsprofil och världens främste spelare är enligt Fifa, Leo Messi. Han är uppväxt i Argentina, men flyttade till Spanien som barn och spelar i dag i storklubben FC Barcelona. Messi har målrekord inom spansk fotboll och Europacupen och har ett flertal gånger tidigare utsetts till världens bäste spelare.

Cristiano Ronaldo

En annan stor profil inom fotboll är Cristiano Ronaldo, som spelar yttermittfältare i den spanska klubben Real Madrid. Han har vunnit två Champions League-titlar och fyra liga-titlar förutom alla individuella utmärkelser som han fått. Tidigare spelade han för Manchester U och han har en lång karriär som fotbollsspelare bakom sig eftersom han debuterade redan som 8-åring hemma i Portugal.

Arjen Robben

På tredje plats på Fifas ranking av världens främste fotbollsspelare finns den holländske forwarden Arjen Robben. Robben är kapten för det holländska landslaget och spelar till vardags i Bayern-München. Tidigare spelade han både i England och Spanien för Chelsea och Real Madrid. Hans spelstil utmärks av hans snabba anfall och han har kallats världens snabbaste fotbollsspelare.