Fotboll idag

Fotboll är i dag världens populäraste sport och den vinner i popularitet över andra omtyckta sporter som golf, friidrott och hockey. Det är inte bara populärt att spela eller titta på fotboll, utan det har blivit allt vanligare och även enklare med betting och att man satsar pengar på sitt favoritlag.

Match

Man räknar med att drygt 240 miljoner människor, runt om i världen, regelbundet utövar fotboll och det sportevenemang som har flest tittare är just fotbolls-VM som sänds vart fjärde år. Evenemanget ger precis som många fotbollsmatcher upphov till stora rubriker och heta känslor bland trogna supportrar och människor i allmänhet.

Fotbollens historia

Fotbollen har haft en lång tid att uppnå den popularitet som den har i dag för sporten som sådan har riktigt gamla anor. Den tros ha utövats så tidigt som på 300-talet i Kina och i Europa redan på 1300-1400-talet i länder som Frankrike, England och Italien. Det är i de länderna som vi idag hittar de största fotbollsligorna i Europa, där de bästa spelarna finns och där återfinns även många svenska fotbollsproffs. I Sverige har en egen fotbollstradition byggts upp och fotboll är även här den största sporten. Det finns ett stort intresse för den svenska ligan; Allsvenskan och dess 16 lag och för det svenska dam- och herrlandslaget.

Gammal fotbollsbild