Fotboll som träningsform

Fotboll kan vara en riktigt kul träningsform. Speciellt om ni är ett gäng som återkommande brukar träna tillsammans. Sommartid så kan det vara lättare att samla ihop gänget för att spela lite på någon lokal fotbollsplan.

Det spelar inte så stor roll vilken ålder du är i för att börja med fotboll. Kolla upp med dina kompisar om det är fler som är intresserade av att börja. Ni behöver inte alls vara fullt lag med 11 st i varje lag för att spela fotboll. Klart att det är roligare ju fler ni är som kan vara med. beroende på hur många ni är så får ni anpassa planen. Det kan vara tufft att nyttja en fullt stor fotbollsplan om ni bara är 3 stycken i varje lag.

Det är bra konditionsträning att springa runt och jaga både boll och motståndare. För att förbättra sin kondition ännu bättre så kan cykling eller löpning vara ett bra alternativ när man inte spelar fotboll. Framförallt så vill man ju orka med en hel match. Så konditionsträningen är en viktig del när man ska spela fotboll. Ju fler ni är som spelar och tränar tillsammans desto mer kan ni peppa varandra och hjälpas åt att komma i form.