GA-Sverige

GA-Sverige arbetar med informationsspridning kring spelmissbruk. Visst finns det massor av fördelar med alla spel som finns på nätet. Det är roligt att spela och det kan ju också ge en och annan storvinst. Däremot är det viktigt att ha med sig att det också finns en baksida till allt detta, en baksida som drabbar väldigt många svenskar varje år. Det är många som inte kan hålla sitt spelande på en rimlig nivå och som därför har ett spelproblem, då är det viktigt att ta hjälp.

Testa om man har spelproblem

Det första steget till att ta hjälp är att erkänna för sig själv att man har ett spelproblem. Det finns ett självtest man kan göra för att se om man har ett spelmissbruk. Frågorna handlar exempelvis om ifall man någonsin drabbats av ekonomiska bekymmer på grund av ens spelande, behövt börja spela för större summor pengar för att uppleva riktig spänning, lånat pengar för att kunna spela, känt skuld över att man spelat eller fått kritik av andra för att man spelar. Det är ett bra test att göra och det kan vara ett första steg mot att erkänna att man har ett spelberoende.

Mycket information på sidan

På ga-sverige.se kan du läsa om saker som vad spelberoende egentligen är och hur det fungerar, men också om hur man går tillväga för att hitta en stödgrupp eller hur spelberoende påverkar anhöriga. Det är helt enkelt en sida som tar upp alla de viktiga delarna av spelmissbruk. Både vad det beror på men också vad det faktiskt har för konsekvenser för den spelberoende, men också de som är vad man brukar kalla för medberoende. Du kan också läsa om exempelvis skuldsanering, alltså hur man kan gå tillväga för att bli av med skulder man dragit på sig i sitt spelande och hur den biten fungerar. GA-Sverige tar verkligen upp allt som är viktigt att veta som är relaterat till spelmissbruk.