Hur spelar man amerikansk fotboll?

nfl-19

Amerikansk fotboll är en världskänd sport som härstammar från just Amerika, därav namnet. Om du inte har sett sporten på film är det möjligt att du har tittat på någon match i Sverige. Det är nämligen en sport som växer alltmer i vårt avlånga land, något som är riktigt kul bland både utövarna och supportrar.

Lagsport

Det är trots allt en smått okänd sport för de flesta, om man jämför med andra lagsporter som vanlig fotboll och ishockey, därmed är det bra att ha koll på reglerna. Inte bara för dig som vill spela men även för dig som vill följa med. Reglerna är inte särskilt svåra. De är enkla att förstå och följa, som på Idrottonline beskrivs det att sporten går ut på att ena laget ska samla på sig så många poäng som möjligt, med andra ord göra mål eller vinna mark. Det görs genom att den speciella bollen för sporten sparkas in i mål, som är ett par höga målstolpar, eller avanceras på yard-linjerna som finns på planen.

Mer fysisk än engelsk fotboll

Vad gäller antalet spelare är det snarlikt fotboll, med 11 stycken inne på planen och varje spelare har sin position, som anfall eller försvar. Spelet går till som så att varje lag spelar efter en specifik taktik för att ha bäst chans på vinst, en taktik som kan vara avgörande. Vad gäller klädsel är det viktigt att bära rätt sorts skydd, eftersom det tillkommer mycket närkontakt på plan som är mycket mer våldsam än exempelvis vanlig fotboll. Man ska även ha hjälm på sig för att kunna delta.

Stor bettingsport

Amerikansk fotboll är väldigt populärt bland supportrar och för dem som är ute efter en händelserik sport att följa. Det är även en väldigt omtyckt sport inom fantasysportbetting där man kan följa de största ligorna samt flera andra. Fantasy football är ett perfekt alternativ för den som vill ha kul samtidigt som man följer en mycket spännande sport.

Om du är ute efter mer äventyr och spänning i livet och samtidigt är intresserad av sport är amerikansk fotboll med andra ord ett passande nöje. Du behöver inte boka en dyr flygbiljett som tar dig över Atlanten, utan du kan i lugn och ro följa ditt favoritlag hemifrån.