Zlatan

Precis som många andra små pojkar, började Zlatan Ibrahimovic att spela fotboll i unga år. Uppväxten i Malmö gjorde att han började spela i fotbollsklubben FBK Balkan och talangen som fanns inom honom gjorde att han påbörjade studier på fotbollsgymnasium och fick senare en plats i Malmö FF. Till slut gjorde han även sin debut i Allsvenskan, där han också spelade för Malmö FF och det innebar även en start på den internationella karriären och han avbröt sina studier och satsade på fotbollen fullt ut.

Zlatan har spelat för många storklubbar i Europa och i högsta divisionerna inom ligorna i England, Spanien och Italien. Han har spelat för lag som Juventus, Ajax, Barcelona, Milan och numera hittar vi honom i det franska laget Paris Saint-Germain.

Han är känd som en forward, en skicklig målgörare och en fotbollsspelare med minst sagt hett temperament. Dessutom är han Sveriges kanske bäste fotbollsspelare genom tiderna och flerfaldig vinnare av guldbollen. Ingen har tidigare vunnit guldbollen så många gånger som Zlatan har med hela nio gånger. Han är kapten för det svenska landslaget och har dessutom spelat över hundra gånger i landslagssammanhang. Med 57 mål är Zlatan den spelare som gjort flest mål i landskamper genom tiderna.